3 Шампионски генерации на турнирот Прилеп КУП 2023

Фудбалскиот клуб предходниот период учестуваваше на реномираниот турнир во Прилеп, односно Прилеп-КУП 2023.

ФК Пелистер на овој реномиран турнир, зеде учество со 5 генерации, односно генерациите 2011,2012,2013,2014 и 2015.Генерацијата 2014 и генерација 2015 за жал стигнаа само до четвртфиналето на овој турнир, но затоа останатите 3 генерации беа шампиони во своите категории.

Шампиони со три генерации на реномираниот:

????“Прилеп Куп 2023”????

????????

???? Генерација 2️⃣0️⃣1️⃣1️⃣ освоено 1️⃣-место????

????Димитар Анастасовски најдобар играч

???? Генерација 2️⃣0️⃣1️⃣2️⃣ освоено 1️⃣-место????

????Михаил Геровски избран најдобар голман

???? Генерација 2️⃣0️⃣1️⃣3️⃣ освоено 1️⃣-место????

???? Блерт Мемедов избран за најдобар играч

– Среќени сме за освоените места на реномираниот “Прилеп Куп 2023” но пред се среќни сме за прикажаната игра, а тоа посебно радува. Честитки за децата кои беа фантастични и покрај високите температури, исто така честитки за одличната организација на “Прилеп Куп 2023” се беше на високо ниво.

– Продолжуваме понатаму и веќе за десетина денови ќе учествуваме на меѓународниот “Фер плеј Куп” во Охрид – изјави тренерот Драган Димитровски.

Фудбалскиот клуб Пелистер им ги честита освоените награди на нашите надежи, и им посакува уште многу успеси.