ФК Пелистер потпиша професионални договори со тројца наши млади таленти!

Ви ги претставуваме помладите фудбалери на ФК Пелистер за престојната сезона.

Да потсетиме, Михаил Талевски кој минатата сезона ја мина во редовите на НК Осијек, е старо-нов фудбалер на клубот.

Продолжување и потпишување на договорите од сопствениот кадар беше една од главните цели на ФК Пелистер. Потпишавме договори со уште двајца наши талентирани и млади фудбалери. Нашиот млад репрезентативец Андреј Силјановски кој доаѓа од нашата младинска академија и Христијан Стојановски кој исто така е младински репрезентативец и потекнува од нашата школа и веќе е добро познат кога станува збор за нашиот првотимски состав, како и за пред нашата публика. Со гордост ви најавуваме дека овие млади таленти следната сезона ќе ги бранат боите на ФК Пелистер.

Им посакуваме на сите успешна и среќна сезона во зелено белиот дрес.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *