Тетекс – Пелистер, битката за ПМФЛ продолжува

После победата во Битола, против екипата на Караорман со 2-0, се враќа мотивацијата и надежта дека Пелистер во следната година ќе го гледаме во ПМФЛ.

Викендов пелистерци гостуваат во Тетово кај екипата на Тетекс.Секогаш незгоден противник, но битолчани одат на победа и 3 бода.

Момците на Бабунски се мотивирани после победата во Битола и се надеваат на продолжување на побединчката серија.Пелистер и Тетекс имаат одиграно безброј натпревари во ПМФЛ и ВМФЛ.

Последниот натпревар меѓу овие два тима беше одигран на 13.11.2022 година, и на тој натпревар Пелистер го победи Тетекс со рекордни 11-0.

Судии на овој натпревар ќе бидат : Главен судија: Младеновски Марјан
(Скопје)

Помошни судии : Новачев Петар (Велес) , Црвенов Роберт (Велес)

Четврт судија : Младеновски Дејан (Скопје)

Делегат : Проданов Лазар ( Валандово )

Контролор: Ангелов Сашко (Кочани)