Младите на Пелистер, со две победи и еден пораз на турнирот во Макарска.

Најмладите надежи на фудбалската школа на ФК Пелистер, односно генерација 2014, и генерација 2012, започнаа со победи на развојниот турнир Мали Змај во Макарска.Додека пак генерација 2010 го започна турнирот со пораз.

ФК Пелистер U-9 победи на првиот натпревар со 1-0 против екипита на НК Ураниа, и моментално го држи првото место во својата група, додека пак ФК Пелистер U-11 го доби првиот натпревар со 3-0 против екипата на Љубушки.

Генерацијата U-13, го загуби својот прв натпревар против екипата на Посушје со 2-0.

Фудбалскиот клуб Пелистер, на своите најмлади му посакува уште многу победи.

Leave a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *