Школата на ФК Пелистер,е една од најдобрите и најбројни школи во Република Македонија.Од познатата фудбалска школа на Пелистер имаат излезено многу фудбалери кои биле и се еминентни имиња во фудбалот во Македонија , а и пошироко.Едни од попознатите фудбалери кои изникнале од школата на ФК Пелистер се и познатите:Новевски Николче , Тони Мицевски , Митко Стојковски,Бруно Пресилски , Миле Димов,Стефан Спировски,Кире Ристевски,Кире Грозданов,Томе Пачовски , Петар Милошевски , и многу други.

Брз пристап

Имате прашање ?

Фудбалски Клуб
Пелистер Битола