Влатко Костов е нов тренер на ФК Пелистер !

Влатко Костов од денес официјално е новиот тренер на ФК Пелистер

ФК Пелистер денес постигна договор со Влатко Костов еден од најеминентните тренери во Македонија. Човек кој го носел овој дрес на ФК Пелистер знае што значи ФК Пелистер во Македонија. Со самото негово назначување ги покажуваме своите амбиции а тое е ПМФЛ. -Митко Стојковски претседател на ФК Пелистер.

Фк Пелистер и Влатко Костов постигнаа договор за соработка на една година со можност за продолжување на уште една (1+1).Првото свое интервју Влатко Костов го даде за официјалната страна на ФК Пелистер.

Мене ми е чест што ја добив довербата од клуб каков што е ФК Пелистер и луѓето што го водат клубот. Заедничка цел ни е ПМФЛ и од првиот ден ќе работиме на тоа. -Влатко Костов